• Home
  • »
  • Outdoor
  • »
  • Fällkniven Northern Light Model Njord, Leather Sheath

Fällkniven Northern Light Model Njord, Leather Sheath

€ 593,95 incl. BTW

Het lemmet is van gelamineerd VG10 staal, waar de rand is gemaakt van onze inmiddels bekende VG10 staal en de zijkanten bestaan uit hard, all-roestvrij 420J2 staal. Deze combinatie is zonder meer de beste, omdat alle denkbare en gewenste eigenschappen zoals veerkracht weerstand tegen torsie en randen duurzaamheid in een mes zijn samengevoegd.
Het handvat bestaat uit speciaal geselecteerde os-hide: helaas een materiaal dat meestal wordt over het hoofd wordt gezien door de fabrikanten, maar het geeft een zekere en stevige grip. Als de jaren verstrijken krijgt het leer een aantrekkelijke bruine platina kleur. Het wordt niet be?nvloed door olie en oplosmiddelen en ondoordringbaar voor water. Droogte kan leiden tot glimp op het handvat, maar ze verdwijnen als het mes wordt geolied.

Njord was de god van de vruchtbaarheid in de Noorse sagen en behoorde tot de Vanir clan. Hij was ook de god van de matrozen en de vissers, en de heerser van de kusten en stranden. Mod. NL3 Njord is een sterke, goed uitgebalanceerd mes en een genot te hanteren.

Merk Fällkniven
Titel Northern Light Model Njord, Leather Sheath
Artikelnummer 1568
Fabrikantnummer FK NL3L
EAN code 7340101500362