Fällkniven Northern Light Model Oden, Leather Sheath

€ 753,95 incl. BTW

Het lemmet is van gelamineerd VG10 staal, waar de rand is gemaakt van onze inmiddels bekende VG10 staal en de zijkanten bestaan uit hard, all-roestvrij 420J2 staal. Deze combinatie is zonder meer het beste, omdat alle denkbare en gewenste eigenschappen zoals veerkracht, weerstand tegen torsie en randen en duurzaamheid in een mes zijn samengevoegd.
Het handvat bestaat uit speciaal geselecteerde os-hide: helaas een materiaal dat meestal over het hoofd wordt gezien door de fabrikanten, maar het geeft een zekere en stevige grip. Als de jaren verstrijken krijgt het leer een aantrekkelijke bruine kleur. Het wordt niet be?nvloed door olie en oplosmiddelen en is ondoordringbaar voor water. Droogte kan leiden tot glimp op het handvat, maar ze verdwijnen als het mes wordt geolied.

Daarom zijn we trots op de mogelijkheid om het 2e model in onze nieuwe Northern Lights Series te presenteren - NL2 Oden.
Samen met Thor, is de eenogige Oden (of Wodan) beschouwd als de hoogste god in de Noorse sagen. Hij was de vader van de goden en van de mensheid, rijdend op zijn acht-benige paard Sleipner. In gezelschap van zijn dragers van kennis, de twee raven Hugin en Munin, was hij de onbetwiste heerser van het Walhalla.

Merk Fällkniven
Titel Northern Light Model Oden, Leather Sheath
Artikelnummer 1566
Fabrikantnummer FK NL2L
EAN code 7340101500355