Over ons

Onze “Over Ons”, gaat over u!

Waarom, hoe kan een "over ons" nou over u gaan?
Eigenlijk is dat heel eenvoudig:

Onze visie over hoe we met elkaar om zouden moeten gaan.

Er zijn vele handboogwinkels in Nederland en België, de ene misschien wat groter als de andere, met als doel het voorzien in de behoefte van de klant, het leveren van bogen en aanverwante.
In de trant van u vraagt, wij draaien!
In deze winkels hangen compound bogen en olympische recurves in vele soorten en maten en soms zelfs een paar houten bogen, maar de bedrijfsfilosofie, persoonlijke voorkeur en kennis gaan uit naar één discipline.
En dan doe je in onze ogen klanten te kort!

Toen Perry en Sandra van Ravenstein in 2005 All Inn Traditional oprichtten, wisten ze dat mensen niet alleen een boog wilden hebben, maar er ook mee wilden schieten op de best mogelijke manier, en in de uitvoering die bij hun persoonlijkheid past.
Het was hen toen wel duidelijk dat het tijd werd voor een bedrijf in de BeNeLux dat actief inspeelt op een diepgewortelde wens van de klant en dat ze daar alleen in kunnen voorzien als ze dichtbij hun liefde voor het instinctief schieten blijven.
Op dat gebied de klant zo breed mogelijk kunnen faciliteren, informeren, scholen, inspireren en kennis laten maken met de meest pure vorm van de boogsport in al zijn facetten.

Hoe doe je dat?

Dat is wat moeilijker uit te leggen, omdat dit gaat over emotionele beslissingen die we rationeel moesten rechtvaardigen en onderbouwen om ze op die manier ook bestaansrecht te geven om vervolgens verder te kunnen ontwikkelen.

START 2005

Bij de start van het bedrijf  hadden wij de visie om liefst letterlijk naast onze doelgroep te gaan staan.
Dit resulteerde in een mobiele winkel waarmee we op vele 3D wedstrijden op deze manier een positieve bijdrage leverden aan het evenement.
Hierin zijn we nog steeds op enkele wedstrijden vertegenwoordigd. 

VOORTGANG

Na een paar jaar werd duidelijk dat het onmogelijk werd om alle producten mee naar wedstrijden te nemen en om optimale service te leveren werd een prachtige showroom ingericht van ca. 50m2. Ook werd er nog een magazijn van 30m2 ingericht.
Hiermee werd de corebusiness natuurlijk verlegd en vonden klanten uit heel Nederland Belgie en Duitsland ons. 

TEAM

Met de groei van ons bedrijf groeide ook het team van medewerkers die aan de inmiddels door Perry opgerichte “Back To Bowhunting Academy” zijn geschoold.
Zo zitten ze allen op een lijn en dragen de zelfde waarden, regels en ideeën uit richting de gasten.

WEDSTRIJDEN

Sinds 2007 organiseert All Inn Traditional grote en kleinere wedstrijden tot 180 deelnemers.
Deze wedstrijden zijn doorgaans compleet volgeboekt en een reservelijst is eerder regel dan uitzondering.

COMPETENTIE

SCHOLINGEN/OPLEIDINGEN en CURSUSSEN

Tussen 2004 en 2009 hebben Perry en Sandra tien tallen meerdaagse opleidingen gevolgd aan de Archery Academy Duitsland. Nog steeds wordt deze kennis constant op pijl gehouden door nauwe samenwerking met de Traditional Archery Academy in Duitsland.
Perry Van Ravensein heeft de 1e graad en in hetzelfde jaar de hoogste graad Trainerscertificaat behaald aan dit Duitse privé scholingsinstituut.
Als eerste geslaagde niet Duitstalige trainer heeft hij de rechten verworven om in de BeNeLux namens de Archery Academy trainers op te leiden.
In 2013 heeft hij cum laude de IBEP opleiding tot boogjager afgerond (theorie en praktijk beide disciplines foutloos bij eerste poging)
Gevolg daarvan was een verzoek om aan hun instructeurs toe te mogen worden gevoegd en het Instructeurs Certificaat behaalde hij begin 2014.
Tot op heden stelt hij zich enkele malen per jaar belangeloos beschikbaar voor de Vlaamse Boogjacht Federatie.

Verder organiseert de Back To Bowhunting Academy basis en gevorderde scholingen welke inmiddels de norm vormen in de traditionele boogwereld.

Ook is er in 2013 van de Nederlandse Handboog Bond de vraag gekomen trainers op te leiden tot Trainer Traditioneel/Instinctief.
Hiervoor werd door Perry een programma ontwikkeld en een traditioneel trainers handboek geschreven en vele Traditioneel/Instinctieve trainers zijn met succes toegevoegd aan het arsenaal trainers van de NHB.

Parcours

Maar ook hier houd onze passie voor deze sport/levenswijze niet op.
Inmiddels (2018) hebben we een vast 3D parcours van 5,5ha gerealiseerd welke gelegen is direct achter de reeds bestaande winkel. Alles in 1 dus! 
Als de winkel geopend is bent u welkom. U mag, maar hoeft niet van te voren aan te melden!
Bij groepen vanaf 8 personen kunnen we voorzien in een warme maaltijd, dit graag wel vooraf melden.
 

Met recht dé "No.1 in Traditional Archery" zou ik zeggen.

In maart 2023 heeft Perry aan de Archery Academy in Duitsland nogmaals bewezen alle kennnis en kunde te bezitten om een  geweldige trainer te zijn.
Hij slaagte in de top 5 van zijn klas van 30 instucteurs.
IMG_1305